CD: Live i Gemmestedet

 

 

I år 2000 forsøgte Henrik og jeg noget nyt til byfesten i Kalundborg. ”Antikken”, som vi har spillet i siden den blev genfødt i Munkesøen engang i firserne, efter forbillede fra den legendariske fest i 1978, hvor der var gang i ”Antikken” i Skibbrogade over for Jørgen Demuth’s slagterforretning.

I Munkesøen blev ”Antikken” til et telt med plads til omkring 40 gæster, og Henrik og jeg optrådte sammen med forskellige andre underholdere hvert år siden. For hvert år voksede ”successen” – og teltet.

 

I 1999 var Antikken i Munkesøen blevet et kæmpe telt med masser af mennesker og masser af stemning. Alle sang med på vores sange ”fra dengang” – ”Esbern Snares by – Kalundborg”, og de andre Kalundborg sange, men på en eller anden måde følte vi det ligesom The Beatles i sin tid gjorde det – dog uden i øvrigt at sammenligne os med dem! De kunne til sidst ikke selv høre hvad de sang til koncerterne, fordi publikum var ellevilde.

 

Og ellevilde var publikum da heldigvis i ”Antikken” – de tog hvert år rigtig godt imod os.  Det skal I have mange tak for.

Det sidste nummer på CD’en har da også elementer af det jeg lige har givet udtryk for herover – nemlig masser af glade mennesker i Antikken til festen i 1999 og så et Beatles nummer, som vi slutter af med –  ”I saw her standing there”. For er der noget der har betydet noget for os, ja så er det Munkesøen og i særdeleshed ”Antikken” – og på musiksiden – The Beatles.

 

Det nye i år 2000 var ”Gemmestedet”. Det var desværre gemt så godt  væk i Munkesøen at kun få fandt frem til os, oppe ved klubhuset, hvor vi havde etableret os i et lille telt, lidt ”væk fra festens støj og larm”.

 

Men de der fandt os tror vi på havde et par gode aftener – fredag og lørdag. Henrik og jeg hyggede os, og fik spillet og sunget en masse af de sange vi godt selv kan lide -  og vi kunne høre det selv! Her er et udpluk af de bedste fra optagelserne, der trods alt er lavet på ”hjemmegrej”.

 

Johnny Mathiesen Marts 2001

 

Indhold:


 1. Fest i Kalundborg (Johnny Mathiesen)
 2. Country Roads (B.Danoff/T.Nivert/J. Denver)
 3. Esbern Snares by – Kalundborg (Johnny Mathiesen)
 4. Væk fra byens støj og larm (Johnny Mathiesen)
 5. Sange med mange minder (Sedaka/Greenfield/Johnny Mathiesen)
 6. All shook up (Blackwell/Presley)
 7. Fly on the wings of love (Olsen Bros.)
 8. Streets of London (Ralph McTell)
 9. Girl you’ll be a woman soon (Neil Diamond)
 10. The young Ones (Tepper/Bennett)
 11. Lucky lips (Leiber/Stoller)
 12. Help me make it through the night (Kris Kristoffersen)
 13. Okie from Muskogie (Merle Haggard)
 14. It never rains in Southern California (Albert Hammond)
 15. Living next door to Alice (Chinn/Chapman)
 16. Bad moon rising (J. Fogerty)
 17. Can you feel the love tonight (Elton John/Bernie Taupin/Tim Rice)
 18. Alle mine venner (Lasse Helmer/Torben Eschen)
 19. Himmelhunden (Hasse Anderson/Theodor)
 20. 1999 I Antikken: I saw her standing there (Lennon/McCartney)