Velkommen til Johnnys hjemmeside

 Engang levering af musik underholdning til caféer, spillesteder og fester.          

Indhold         

 Musik på CD   

     Johnny er ”FIT FOR MUSIC”

 

     Udgivelser på CD

                          

Hvem er Johnny?

  

Jeg startede som fritidsmusiker sidst I ‘60’erne med min fars guitar, en håndbygget Barslev jazz guitar. Senere fik jeg sparet sammen til min egen, en Levin LT-18 som jeg spillede på de næste mange år. I starten var det som ”folkesanger” og repertoiret var Donovan, Bob Dylan, Peter, Paul & Mary, Gordon Lightfoot, Phil Oachs og Simon & Garfunkel.

 

Det var egentlig min gode ven Poul Erik Dickow, der inspirerede mig til at lære at spile, og han gav mig de nødvendige råd og vejledninger, så jeg kunne komme i gang. Ham er jeg evig taknemmelig, og vi havde nogle rigtig gode år sammen sidst i tresserne. Når vi mødes i dag, er der altid tid til et par sange fra gamle dage, når vi da ikke beundrer hans niece Tina’s fortræffeligheder, der langt overgår hvad vi nogensinde havde som mål med os selv. Vi skulle egentlig bare hygge os med de sange vi kunne lide. Engang i halvfjerdserne, hvor vi hyggede til en fest med vores guitarer, var det Tina der sad og lyttede til os. Dengang var hun vist omkring 10 år. Men nu har hun jo overhalet hele den danske musik scene, og jeg beundrer hende med dyb respekt for hendes talent og hendes mod på spændende facetter af musikken. Godt gået Tina!

 

Senere kom der noget mere fart over feltet, og Beatles, som jeg er stor beundrer af, kom med i sangbogen sammen med Elvis, Smokie, Clapton og andre af 60’er- og 70’ernes store navne. Jeg begyndte at skrive sange selv, som jeg sang for venner og bekendte. Efterhånden spirede en tanke om at gøre det til lidt mere. Komme udenfor Kalundborg, og måske få mulighed for at indspille en plade.

 

Dengang sidst i 60’erne var det næsten sådan, at man skulle have meget gode forbindelser for at komme i studiet for at indspille plader. Jeg forsøgte mig i diverse talent shows, og selvom det gik meget godt, var det svært at finde nogen der ville bruge penge på mig. Selv var jeg i lære som elektriker, og pengene var få.

 

Jeg fik dog, via en bekendt der også spillede i band i Kalundborg – ”Daffy” – han hedder vist Erik, en kontakt til Lars Stryg. Han samarbejdede med et studie i Nordjylland – STUK, hvor også Bamses Venner trådte deres barnesko. Her fik jeg indspillet min første single med to egne kompositioner. Jeg havde Daffy og besætning med som Backing. De kaldte sig for ”Broadway Trioen”

 

I november 1973 kom jeg så på Dansktoppen under navnet Johnny Mathiesen, med singlen “Væk fra byens støj og larm”.

 

Jeg har gennem årene optrådt ved forskellige lejligheder, og har siden 1972 været ”fast inventar” ved byfesterne i Kalundborg. I en årrække, hvor jeg boede i Nordsjælland, spillede jeg meget på ”Holger Danske” i Stengade i Helsingør. Her havde jeg rigtig mange gode aftener, og var en overgang ”hus-musiker”. Det varede næsten 10 år med mindst 1-2 optrædener om måneden. Det blev også til nogle aftner i ”Musikanten” på Vesterbro i København.

 

I 1979 komponerede jeg ”Esbern Snares by – Kalundborg”, og den er siden blevet det lokale hit under ”Esbern Snares festerne” i Kalundborg hvert år i uge 30. Jeg optrådte ved disse lejligheder med min bror Henrik. Sidste gang vi medvirkede til byfesten var i 2001, og da havde jeg været med i 26 år – træk. Det var tid at stoppe mens legen var god.

 

 

Tilbage til toppen

 

Musik på CD

De gamle singler fra ’70’erne, og de to byfest kassettebånd der blev produceret i 1979 og 1980 er nu overført til CD, samt en 3. med Henrik og Johnny ”Live i Gemmestedet” fra Esbern Snares festen år 2000. De er ikke udgivet officielt, men er til salg via denne hjemmeside. 

"Live at Domus Statoil november 2001", er fra vor optræden ved indvielsen af Statoil's nye hovedkontor i København.

 

 

 Tilbage til toppen

 

Johnny er ”FIT FOR MUSIC”

Jeg spiller og synger de sange der står mig nærmest fra de seneste fem årtier. Alle vil på et eller andet tidspunkt bryde ud i sang, inden ”showet” er slut. 

Jeg leverede musik til fester og spillesteder, indenfor en bred genre, lige fra god pop fra ’50’erne og frem til i dag, over country & western til dansktop. Mine favoritter er dog The Beatles, The Eagles, Eric Clapton og mange flere i den genre. Til middag og dans for ”de unge på 40”  (- og det er dem  der kan huske The Beatles, jeg mener….).

 

Men nu er det mest privat der spilles, og det har jeg det helt godt med. Musikken har givet mig tusindvis af oplevelser, og jeg ville ikke være dem foruden, men jeg var aldrig så modig, at jeg bare slap alt og forsøgte mig den vej, som mange af mine samtidige.

 

 

 

 

 

At jeg aldrig er kommet længere professionelt, kan tilskrives mange ting, men jeg har nok være tryghedsnarkoman, og ville have uddannelse og job, og tjene ”sikre penge”. En af de pudsige historier i den forbindelse er, hvor jeg engang skulle ind på Ekstra Bladet og præsentere en af mine plader for Rud Kofoed, som jeg havde lært at kende i forbindelse med en række talent konkurrencer først i halvfjerdserne. Jeg vandt en i Kalundborg i 1972, og jeg husker tydeligt overskriften i Ruds artikel fra showet. ”Køen strakte sig langt ud i vinternatten”, og senere i artiklen, ”da den 20-årige elektriker lærling fra Kalundborg sang sig til sejren…” eller noget i den retning. Så Rud var en ven.

 

Men, Rud var på ferie da jeg kom for at præsentere min nye single, så jeg blev sendt op til ”Ørsted”. Jeg husker ikke hans fornavn. Men jeg husker at det første han spurgte mig om var hvad jeg lavede til hverdag. Jeg svarede at jeg læste til ingeniør. ”Nå, men hvis du kommer på første pladsen med denne her, vil du så droppe det for at hellige dig musikken?”, spurgte han. Jeg svarede, at det ville jeg naturligvis ikke, hvortil han resolut svarede: ” Så er der ikke noget at skrive om. Farvel”. Så gik jeg, men var inderst inde glad for mit svar. Min uddannelse har siden givet mig en ganske god karriere, som jeg ikke fortryder det mindste. Men hr. Ørsted, du skal nu ikke have hele æren for, at jeg ikke blev til noget ved musikken. Det var min egen beslutning. Men jeg har haft tusindvis af pragtfulde timer, som den ”ukendte”, som folk opdager når jeg begynder at spille og synge, og siger: ”hvem er han?” Eller når de spørger mig direkte: ”Hvorfor er du aldrig blevet til noget ved musikken?”

 

Jeg blev verdensberømt i Kalundborg – og det var rigeligt for mig. Det har jeg hygget mig med mange gange. Helt uforpligtende.

 

    Tilbage til toppen

    

CD’er (ikke officielt udgivet)

     Johnny Mathiesen – Væk fra byens støj og larm – og andre

            (klik på link’et og vent – lidt tålmodigt - så kommer der musik)

 

     KGB’s Venner Band – Esbern Snares Festerne 1979 og 1980 – lyt til Esbern Snares by - Kalundborg 

            (klik på link’et og vent – lidt tålmodigt - så kommer der musik)

 

     Live i Gemmestedet - Esbern Snares Festen år 2000

 

    Live at Domus Statoil november 2001

 

(copyright på musikken i link’s: Johnny Mathiesen)

 

 

Kan rekvireres ved henvendelse på min e-mail. Pris pr. stk. kr. 80.- incl. moms. plus forsendelse kr. 30.-

 

E-mail-adresse          jbmp@jmathiesen.dk

 

 

Tilbage til toppen

 

Senest ændret: 24.10.2010